دانستنی های دندانپزشکی

عصب کشی دندان چیست ؟ | بررسی نکات مهم عصب کشی دندان

عصب کشی دندان چیست ؟

عصب کشی دندان چیست ؟ عصب کشی یا درمان ریشه دندان یکی از جدیدترین متدها برای جلوگیری از دندان درد است که با انجام آن دندان بدون وجود اعصاب زنده، در دهان باقی می ماند و میتوان گفت درمانی برای تعمیر یا حفظ دندان های آسیب دیده است که اگر این دندان ها درمان نشوند قطعا دردهایی ضرباندار، ناگهانی و غیر قابل تحمل را به همراه دارند. عصب کشی دندان‌ها زمانی که دندانها به طور وسیعی پوسیده و خراب شده اند، قابل استفاده است که این عمل با خارج کردن ریشه دندان، تمیز نمودن و شکل دادن به فضای کانال تراپی و در نهایت با پر کردن دندان ها که باعث جلوگیری از نفوذ باکتری ها به سیستم اعصاب دندان هستند انجام میگیرد.

برای خرید انواع یونیت دندانپزشکی کلیک کنید

چندین نکته مهم در مورد عصب کشی دندان :

 دندان از دو بخش تاج و ریشه تشکیل شده است. تاج همان کلاهک سفید رنگی است که در دهان میبینید و به عنوان دندان می شناسید و ریشه بخشی از دندان در زیر تاج است که در داخل لثه و استخوان فک فرو رفته تا تاج را ثابت نگه دارد. در داخل دندان بافت نرمی به نام پالپ وجود دارد که با رگ ها خونی و عصبی دندان ها را زنده نگه میدارند و برای مراقبت از این عضو مهم در برابر باکتری های مضر، لایه عاج که قسمت عمده دندان را تشکیل میدهد پالپ را احاطه میکند که به هنگام پوسیدگی، پوسیدگی از مینای دندان که سخت ترین ماده سخت در بدن است عبور میکند و به عاج میرسد و در نتیجه بعد از عبور عاج به سرعت به قسمت پالپ دندان میرسد و منجر به درد دندان و در نهایت عمل عصب کشی دندان را به همراه دارد.

همچنین بخوانید :  دلایل افتادن روکش دندان چیست ؟

عصب کشی دندان چیست ؟

مراحل عصب کشی دندان چیست ؟

همه ما در طول زندگیمان حداقل یکبار دندان درد را تجربه کرده ایم که این امر با ایجاد پوسیدگی بر روی دندان و رسیدن آن به پالت دندان اتفاق می افتد که نتیجه آن التهاب و فراخواندن سیستم های ایمنی بدن در این ناحیه است که تجمع این سلول ها باعث درد شدید در دندان میشود که در این مرحله باید عصب کشی یا درمان ریشه انجام گیرد که عمل شامل چندین مرحله میباشد.

مرحله اول :

در ابتدا برای دیدن شکل کانال های ریشه دندان و بررسی عفونت در استخوان اطراف باید عکس کاملی از دندان که به آن او پی جی گفته میشود گرفته شود.

مرحله دوم :

در این مرحله داروی بی حسی برای جلوگیری از احساس درد در اطراف دندان تزریق میشود و در دهان بیمار میله پلاستیکی جهت تخلیه بزاق دهان قرار میدهند و سپس برای برداشتن پوسیدگی هایی که در دندان ایجاد شده و با باز کردن عاج دندان جهت دسترسی به پالپ دندان اقدام میکنند.

مرحله سوم  :

در این مرحله بعد از اتمام کار و برداشتن کامل پالپ آسیب دیده، باید بافت های زائد و عفونت های اضافی که از دندان خارج شده اند توسط آب یا هیپوکلریت سدیم از کانال های ریشه کاملا پاک شوند و دندان کاملا خشک شود.

همچنین بخوانید :  مینا کاری دندان چیست ؟ | انواع اسیب دیدگی مینای دندان

مرحله چهارم :

بعد از تمیز کردن دندان ها حفره هایی که ایجاد کردیم را باید با مواد به نام گوتاپرکا پر کنیم این ماده خمیری مانند و پلاستیکی در درون کانال های ریشه دندان قرار میگیرد و این مواد باعث جلوگیری از ورود آلودگی ها به دندان ها میشود. گاهی اوقات اگر عفونت دندان زیاد باشد بعد از تمیز کردن دندان ها برخی از پزشکان برای از بین عفونت دارویی را داخل دندان قرار میدهند و پر کردن دندان ها را به بعد از، از بین رفتن عفونت ها موکول میکنند.

مرحله پنجم :

بعد از آنکه دندان ها به وسیله ماده ایی پر میشوند اینبار برای ترمیم دندان و جلوگیری از ریزش ماده پر کننده در این مرحله باید از روکش دندان استفاده کرد. روکش دندان معمولا از جنس طلا، پرسلاین یا ترکیبی از پرسلاین و فلز ساخته می شود که روکش ساخته شده از پرسلاین یا ترکیب پرسلاین و فلز می تواند سایه زده شود تا به رنگ سفید دربیاید و تفاوتی با سایر دندان ها نداشته باشد. به طور کلی میتوان وظیفه روکش‌ دندان را محافظت و جلوگیری از شکستن دندان و بازگرداندن کارایی کامل دندان ها دانست.

خرید انواع دستگاه رادیوگرافی دندانپزشکی از دنت لند

چه زمانی دندان نیاز به عصب کشی دارد ؟

اگر به دندان های خود نگاهی بی اندازید در قسمت تاج آن حفره هایی را مشاهده میکنید که در آن پالپ یا مغز دندان قرار گرفته است که بافتی نرم دارد و حاوی رگ و اعصاب است. هنگامی که دندان ها سالم هستند پالپ یا مغز دندان زنده و فعال است اما هنگامی که پوسیدگی رخ میدهد و آزردگی هایی در رگ ها و عصبها به وجود می آید باعث درد و سرانجام مرگ مغز دندان و در نهایت باعث از بین رفتن مغز دندان میشود که در این مرحله ترمیم های سطحی جوابگوی درمان نیستند و باید از درمان تهاجمی تر به نام درمان ریشه یا عصب کشی دندان ها استفاده کرد که با این روش میتوان در مقابل از دست رفتن بیشتر دندان و در نهایت کشیدن آن جلوگیری کرد. به طور کلی عصب کشی هنگامی انجام میشود که پالت داخل دندان توسط باکتری ها آلوده شده اند و این آلودگی ها باید کاملا تخلیه شوند تا پس از آماده سازی و پاکسازی و ضد عفونی کردن با موادی به نام گوتاپرکا پر شوند. همچنین درد های طولانی و شدید، دردهای شبانه، تغییر رنگ و تیره شدن دندان ها، حساسیت دندان ها به گرما و سرما، تورم لثه و لق شدن دندان میتواند نشانه هایی برای انجام عصب کشی دندان شما باشد.

همچنین بخوانید :  مسواک بین دندانی چیست ؟ | انواع مسواک بین دندانی

خرید تجهیزات دندانپزشکی با برندهای معتبر از دنت لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =