دستگاه امالگاماتور دندانپزشکی چیست؟
انسان بالغ به طور معمول بین 30 تا 32 دندان دارند. دندانها وظیفه خورد کردن و تکه تکه کردن مواد غذایی را بر عهده دارند. هر کدام از انواع مختلف دندان کار خاصی انجام میدهد و برای جویدن مواد غذایی خاصی عمل میکنند. اگر از دندان ها به خوبی مراقبت نشود مشکلاتی در آن به وجود می آید که یکی از آنها ایجاد حفره یا سوراخ هایی در دندان است که اگر درمان نشود به مرور زمان منجر به شکل گیری عفونت یا ریزش دندان میشود.الان با دستگاه امالگاماتور دندانپزشکی چیست اشنایی پیدا کردیم میخواهیم توضیحاتی برای ترکیبات پودر امالگام بدهیم که برای ترمیم حفره های ایجاد شده در دندان از مواد ترکیبی به نام پودر امالگام( مس، نقره، قلع، سرب و…) و جیوه استفاده میکنند که هم مشابه با دندان است و هم با محیط بدن انسان سازگاری دارد. اما به دلیل خاصیت سفت شدن سریع جیوه استفاده از این ترکیبات با مشکلاتی روبرو شدن که به همین منظور برای ترکیب پودر امالگام و جیوه، دستگاه امالگاماتور دندانپزشکی تولید شده است که با تولید دستگاه هایی با مخزن های جداگانه و یا با ارائه کپسول هایی با ترکیبات جداگانه توانسته این مشکلات را رفع کند و به نوعی با ترکیب دو ماده جدا مانند همزن عمل کرده و موادی خمیری شکل را تشکیل میدهد.
کاربرد های امالگاماتور دندانپزشکی چیست؟
دستگاه امالگاماتور دندانپزشکی یکی از کاربردی ترین دستگاه در پر کردن دندان است که با ترکیب پودر امالگام( سرب، قلع، نقره و…) و جیوه به صورت خمیری به عنوان یک مواد ترمیمی قوی و انعطاف پذیر از لوله خروجی به دندان منتقل میشود. امالگام در طول جاگذاری در دندان، به راحتی شکل می پذیرد و برای مدت کوتاهی نرم میماند لذا میتواند حجمهای نامنظم دندان را پر کند و سپس سفت میشود. آمالگام نسبت به مواد ترمیم کننده دیگر مانند کامپوزیتها دارای طول عمر بیشتری است و به دلیل قیمت ارزان و استفاده آسان آن بسیار مورد استقبال قرار گرفته است
انواع دستگاه امالگاماتور :
هنگامی که حفره ایی در دندان ایجاد میشود برای ترمیم آن از ترکیب مواد امالگام و جیوه استفاده میشود نکته ایی که سازندگان دستگاه امالگاماتور را به تولید این دستگاه وا داشته است، سفت شدن جیوه به هنگام اضافه شدن به پودر امالگام و همگن کردن این ترکیب به صورت خمیری است که دستگاه امالگاماتور به دلیل کارایی بهتر در دندانپزشکی در انواع مختلف تولید شده است.
دستگاه آمالگارم کپسول :
یکی از پرکاربردترین دستگاه آمالگاتور، دستگاه آمالگارم کپسولی است که جهت سرعت عمل هر چه بیشتر در روند کار، کپسول های آماده ایی را روانه بازار کرده است. در این دستگاه کپسول توسط جیوه و پودر قرار دارد و توسط یک پرده نازک پودر از جیوه جدا میشود و هنگامی که دستگاه شروع به کار میکند پرده از بین رفته و پودر و آمالگام با هم ترکیب میشوند.
دستگاه آمالگارم ترکیبی :
در دستگاه آمالگارم ترکیبی دو محفظه وجود دارد که در یک محفظه پودر آمالگارم( 80 درصد) و در محفظه دیگر آن جیوه( 20درصد) قرار دارد. هنگام استفاده از این دستگاه میزان مشخصی از پودر آمالگارم و جیوه در داخل مخزنی ریخته میشود و با اهرم یا کنترل کننده ترکیبی خمیری مانند از دستگاه خارج میشود. در این نوع دستگاه میزان پودرآمالگام متغییر است که پیچ تنظیم آن در بغل دستگاه قرار گرفته است ولی مقدار جیوه همیشه ثابت است. هرچه پیچ تنظیم به طرف مثبت باشد پودر بیشتر و به طرف منفی پودر کمتر است.
دستگاه آمالگارم دوکاره( پودری و کپسولی) :
استفاده پودر آمالگارم در این دستگاه متغیر است اما مقدار جیوه ثابت میباشد و پس از اتمام کار، دستگاه به وسیله برس مخصوصی که دارد جهت تمیز کردن لوله و درپوش استفاده میشود. جهت استفاده بهینه از این دستگاه آن را در معرض نور آفتاب نگذارید و هفته ایی چند بار آن را سر و ته کنید و سپس در جای خود قرار دهید.
نحوه کار با دستگاه امالگاماتور دندانپزشکی :
هنگام اقدام به ترمیم دندان ابتدا قسمت های پوسیده دندان توسط دندانپزشک تراشیده میشود و پس از آن پودر امالگام و جیوه که به صورت مایع است با هم مخلوط شده و توسط دستگاه امالگاماتور ماده ایی به شکل خمیری مانند ایجاد میشود. این خمیر بعد از مدت کوتاهی سفت میشود و در برابر رطوبت محیط دهان و فشارهای ناشی از جویدن مقاومت بسیار بالایی دارد به طوری که طول عمر آن را بین 5 تا 10 سال تخمین زده اند
**** خرید انواع تجهیزات دندانپزشکی با کیفیت فوق العاده از سایت دنت لند ****