مقالات

از مزایا و معایب ایمپلنت دندان چه می‌دانیم!؟

مزایا و معایب ایمپلنت دندان چیست

ایمپلنت به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای  جایگزینی دندان‌های از بین رفته شناخته شده است. ایمپلنت‌ها مانند بسیاری از روش‌های دیگر دارای مزایا و معایبی است؛ اما مزایای زیاد آن باعث برتری این روش درمانی نسبت به روش‌های دیگر شده است. مزایا و معایب ایمپلنت به موارد مختلفی مانند پزشک و نوع متریال بستگی دارد. در این مقاله اطلاعاتی راجع به ایمپلنت روش انجام و مزایا و معایب آن در اختیار شما قرار می‌دهیم.

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت دندان چیست و چه مزایا و معایبی دارد

ایمپلنت یکی از روش‌های مطمئن و پرطرفدار برای کاشت دندان است. امروزه از ایمپلنت به عنوان بهترین روش درمان دندان‌های از بین رفته استفاده می‌کنند و این روش بسیار رواج پیدا کرده است. برای استفاده از این روش درمان یک پایه سازگار درون استخوان قرار داده می‌شود. یکی از مواردی که باعث انتخاب این روش توسط متقاضیان شده است، جراحی کمتر آن نسبت به دیگر روش‌های کاشت دندان طبیعی است. این روش درمانی اگر به صورت اصولی و صحیح انجام شود، باعث استحکام، زیبایی و طول عمر دندان‌های شما می‌شود. ایمپلنت شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی دارد و مانند دیگر روش‌ها حالت مصنوعی به دهان و فک شما نمی‌دهد.

مزایای ایمپلنت

افرادی که قصد انجام ایمپلنت را دارند، در ابتدا باید به خوبی با ویژگی‌های این روش آشنا شوند. آشنایی با مزایا و معایب ایمپلنت به شما کمک می‌کند که بهتر تصمیم گیری کنید. در این بخش مزایای ایمپلنت را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

ماندگاری طولانی مدت

یکی از مهم‌ترین مزایای ایمپلنت، ماندگاری و طول عمر بالای آن است. این روش جزو درمان‌های مادام العمر دندانپزشکی شناخته می‌شود. البته انجام اصولی آن بسیار مهم است. بیش از ۹۷ درصد ایمپلنت‌هایی که انجام می‌شوند، موفق هستند و می‌توانید تا آخر عمر از آن بهره ببرید. دلیل ماندگاری طولانی مدت ایمپلنت، ساخت پایه‌های دندانی از تیتانیوم است. این پایه‌ها به خوبی با استخوان فک سازگار می‌شوند و در طولانی مدت مانند دندان طبیعی برای شما کار می‌کنند.

استحکام بالا

دندان یکی از مهم‌ترین بخش‌های بدن است که در سیستم جویدن به ما کمک می‌کند. بنابراین در ایمپلنت که جایگزین دندان‌های طبیعی می‌شود، باید به موضوع استحکام بالا بسیار توجه شود. مزایا و معایب ایمپلنت به ما نشان می‌دهد که این روش درمانی از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. بیشتر مقاومت ایمپلنت به پایه‌های آن وابسته است. پایه‌های ایمپلنت معمولاً از جنس تیتانیوم هستند و به استخوان فک جوش می‌خورند. قرارگیری و جوش خوردن این پایه‌ها در استخوان فک باعث استحکام و مقاومت بالای روش درمانی ایمپلنت می‌شود. در صورتی که ایمپلنت به روش صحیح انجام شود، در برابر فشار از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهد.

عدم ایجاد مشکل برای لثه و دندان‌های مجاور

یکی دیگر از مزایای ایمپلنت که بسیار مورد توجه قرار گرفته است، عدم نیاز به تراش دندان‌های مجاور است. در روش‌های درمانی دندانپزشکی معمولاً هنگام قرار دادن جایگزین برای دندان‌های طبیعی نیاز است که دندان‌های مجاور آن را هم تراش بدهیم؛ اما در ایمپلنت به این مورد نیازی نیست. ایمپلنت به دندان‌های مجاور آسیب وارد نمی‌کند و از به هم ریختگی دندان‌ها تحلیل لثه جلوگیری می‌کند.

زیبایی طبیعی دندان‌ها

زمانی که در حال بررسی مزایا و معایب ایمپلنت هستید؛ حتماً باید ظاهر طبیعی آن را در نظر بگیرید. یکی از ارکان بسیار مهم زیبایی صورت، دندان‌ها هستند. زمانی که دندان‌ها خراب یا دچار مشکل می‌شوند، یکی از بهترین روش‌های جایگزینی آن ایمپلنت است. روکش‌های ایمپلنت دندانی بسیار شبیه به دندان‌های طبیعی هستند.

جلوگیری از تحلیل و تخریب استخوان فک

زمانی که به دلایل مختلف دندانی را از دست می‌دهید، استخوان‌های اطراف آن تحلیل می‌روند و این موضوع باعث تحلیل رفتن فک می‌شود. در صورتی که جای دندان خالی باشد و استخوان‌های فک تحریک نشوند، به مرور زمان خراب می‌شوند. در این شرایط باید هرچه سریع‌تر از روش گذاشتن ایمپلنت کمک بگیرید.

معایب ایمپلنت

به همان اندازه‌ای که مزایای استفاده از روکش‌های ایمپلنتی دارای اهمیت است، معایب آن هم مهم خواهد بود. شناخت مزایا و معایب ایمپلنت دندان برای انجام این درمان دندانپزشکی ضروری است. معایب استفاده از روکش‌های ایمپلنتی را در این بخش بررسی می‌کنیم.

هزینه کاشت ایمپلنت

یکی از معایب استفاده از ایمپلنت که در مرحله اول مورد توجه قرار می‌گیرد، هزینه آن نسبت به دیگر روش‌های درمانی است. از آنجایی که ایمپلنت یکی از روش‌های درمانی است که به تخصص کافی، زمان و تجهیزات زیاد نیاز دارد، از هزینه‌های بالایی هم برخوردار است. البته با توجه به طول عمر و ماندگاری بالای ایمپلنت، این هزینه مقرون به صرفه خواهد بود.

معایب ایمپلنت دندان چیست

در بسیاری از موارد از ایمپلنت‌های ارزان استفاده می‌کنند و این کار باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. در قسمت‌های بعد به استفاده از ایمپلنت ارزان بیشتر می‌پردازیم.

کاشت همراه با جراحی

جراحی ایمپلنت جزو جراحی‌های سنگین و پر عوارض نیست؛ اما همین جراحی ساده هم ممکن است برای برخی از افراد ناخوشایند باشد. بنابراین یکی دیگر از معایب ایمپلنت، کاشت همراه با جراحی است. جراحی که در این روش انجام می‌شود برای قرار دادن پایه درون استخوان فک است.

عوارض جراحی

از آنجایی که ایمپلنت شامل جراحی خواهد بود، ممکن است بعضی از افراد با عوارض جراحی مانند عفونت و خونریزی مواجه شوند. برای جلوگیری از بروز این مشکلات باید مراقبت‌های لازم را انجام دهید.

طول درمان

ایمپلنت جزو روش‌هایی است که طول درمان آن دو الی شش ماه زمان می‌برد. پس از قرار دادن پایه‌های تیتانیومی ایمپلنت در استخوان فک، مدت زمانی لازم است که این پایه‌ها به خوبی به فک جوش بخورند. پس از آنکه این پایه‌ها به خوبی جوش خوردند، افراد متخصص روکش‌های ایمپلنتی را روی پایه‌ها قرار می‌دهند. برای سریع‌تر شدن این روند، روکش‌های ایمپلنت‌های فوری وجود دارند؛ اما برای رسیدن به دندان‌های طبیعی با طول عمر و استحکام بالا بهتر است از روش‌های اصولی استفاده کنید. طول درمان طولانی مدت ایمپلنت می‌تواند یکی از معایب آن به حساب بیاید.

سازگاری شرایط افراد با ایمپلنت

برای کاشت ایمپلنت دندان به قطر استخوان کافی نیاز است. برخی از افراد شامل تراکم و قطر استخوان کافی برای این کار نیستند. یکی دیگر از مواردی که باعث بروز مشکل در سازگاری ایمپلنت با شرایط افراد می‌شود، بیماری‌های زمینه‌ای است.

شکست ایمپلنت

زمانی که به دنبال مزایا و معایب ایمپلنت هستیم؛ باید تمام معایب را مو به مو بررسی کنیم. به خوبی انجام نشدن ایمپلنت یکی دیگر از معایبی است که به ندرت پیش می‌آید. در افرادی که دارای بیماری زمینهه‌ای هستند ممکن است ایمپلنت به درستی انجام نشود و با شکست روبه‌رو شود.

آیا ایمپلنت ارزان خوب است؟

ایمپلنت یکی از بهترین روش‌ها برای از بین بردن جای خالی دندان‌ها است. از طرف دیگر هزینه‌های ایمپلنت یکی از بزرگترین دغدغه‌های افراد خواهد بود. در بسیاری از کلینیک‌ها، پزشکان از ایمپلنت‌هایی تحت عنوان ایمپلنت ارزان استفاده می‌کنند. سوالی که برای اکثر متقاضیان پیش می‌آید این است که ایمپلنت ارزان چه تفاوتی با ایمپلنت گران دارد؟

مزایا و معایب ایمپلنت کاملاً با ایمپلنت ارزان متفاوت است. در واقع گذاشتن ایمپلنت ارزان بسیار سریع انجام می‌شود و استفاده از آن ریسک خواهد بود. استفاده از روش‌های سریع و فوری برای گذاشتن ایمپلنت در بسیاری از افراد جواب داده است.

در برخی موارد به واسطه سریع‌تر انجام شدن روند ایمپلنت و حذف مراحل جراحی جزئی، هزینه‌های این کار کمتر می‌شود؛ اما در موارد دیگر کیفیت ایمپلنت را قربانی هزینه‌های آن می‌کنند. بنابراین در صورتی که برای کاهش هزینه‌ها از ایمپلنت‌های بی‌کیفیت استفاده می‌کنید، نباید انتظار یک دندان مقاوم با استحکام و طول عمر بالا را از آن داشته باشید .

سخن پایانی:

مزایا و معایب ایمپلنت بسیار گسترده هستند و به موارد مختلفی بستگی دارند. ایمپلنت یکی از بهترین گزینه‌ها برای پر کردن جای خالی دندان‌های شما است. در این مقاله اطلاعات کافی راجع به مزایا و معایب ایمپلنت در اختیار شما قرار دادیم. اگر قصد گذاشتن ایمپلنت را دارید، بهتر است با افراد متخصص و با تجربه در این زمینه مشورت کنید. باید به این نکته توجه کنید که در طول روند گذاشتن ایمپلنت  برای کاهش هزینه‌ها از ایمپلنت‌های بی‌کیفیت استفاده نکنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *